Leila p�st�r att det �r det godaste hon gjort.
Ingredienser
4 st ekologiska �gg
1.5 dl str�socker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgr�dde
300 g digestivekex
Garnering
Jordgubbar, hallon, vinb�r
G�r s� h�r
1. Separera �ggulorna fr�n vitorna (utan att det kommer n�gon �ggula i vitorna).
2. Vispa �ggulor, str�socker och rivet citronskal por�st i en bunke.
3. R�r ner mascarponen.
4. Vispa gr�dden fluffig och v�nd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett h�rt skum och v�nd f�rsiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller l�gg dem i en plastp�se och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och �versta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen l�tt mot bordet s� att eventuella luftbubblor f�rsvinner.
9. Frys smeten i 3�4 timmar, s� att den �r l�ttfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten s� lossnar cheesecaken l�tt.
11. Servera med skivade jordgubbar och andra r�da sommarb�r.
0 komentar:
Posting Komentar