Senin, 10 Mei 2010

Filled Under:

Mascarponekaka

Leila p�st�r att det �r det godaste hon gjort.

mascarpone_leila

Ingredienser

4 st ekologiska �gg
1.5 dl str�socker
1 st citron, skalet
200 g mascarponeost
4 dl vispgr�dde
300 g digestivekex

Garnering
Jordgubbar, hallon, vinb�r

G�r s� h�r

1. Separera �ggulorna fr�n vitorna (utan att det kommer n�gon �ggula i vitorna).

2. Vispa �ggulor, str�socker och rivet citronskal por�st i en bunke.

3. R�r ner mascarponen.

4. Vispa gr�dden fluffig och v�nd ner den i smeten.

5. Vispa vitorna till ett h�rt skum och v�nd f�rsiktigt ner dem i smeten.

6. Krossa kexen fint i en mixer (eller l�gg dem i en plastp�se och krossa med en kavel).

7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och �versta lagret ska vara kexsmulor.

8. Knacka formen l�tt mot bordet s� att eventuella luftbubblor f�rsvinner.

9. Frys smeten i 3�4 timmar, s� att den �r l�ttfryst vid servering.

10. Spola utsidan av formen med varmt vatten s� lossnar cheesecaken l�tt.

11. Servera med skivade jordgubbar och andra r�da sommarb�r.

0 komentar:

Posting Komentar